Sobre mi

L’esport i la psicologia són dues de les meves grans passions. Amb 3 anys vaig començar a practicar natació. Vaig aconseguir el campionat de Catalunya en categories inferiors en més d’una ocasió però, poc a poc, les característiques d’aquest esport em van fer decantar cap el waterpolo, on vaig jugar en categories nacionals amb el Banyoles i l’Olot. Sempre he estat vinculat al món de l’esport, i segueixo practicant i aprenent de totes les disciplines que em sigui possible.

Al llarg de la meva carrera amateur he pogut analitzar per pròpia experiència quins són els aspectes psicològics que tenen una major influència en el rendiment esportiu. Això, juntament amb els meus estudis de Psicologia, va fer que em decantés progressivament cap a l’exercici professional de la psicologia de l’esport, de forma paral·lela a la psicologia clínica.

En quant a aspectes més formals, sóc psicòleg col·legiat nº 22.158 pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Em vaig graduar en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya, en l’especialitat clínica. Ofereixo atenció psicològica per a adults i adolescents.

Tinc formació i coneixements específics en diferents àrees, concretament en resolució de conflictes en les relacions personals, problemes d’autoestima i baix estat d’ànim, la gestió del dol (en especial el dol amorós), tractament d’addiccions, i coaching personal i esportiu.

Filosofia i valors

Contemplo a les persones com a agents de canvi decisius en la seva pròpia vida. És a dir, crec en el seu potencial per a canviar la seva realitat.

Així doncs, el meu objectiu és guiar els meus clients cap al seu propi autodescobriment per tal que puguin construir alternatives de pensament més flexibles i adaptatives, que alhora els permetran adoptar unes conductes diferents davant dels seus reptes personals.

Per tal de generar reflexió i motivació pel canvi, en funció de cada cas m’agrada utilitzar tots els recursos sobre els quals avui en dia tenim accés (entrevistes, vídeos, pel·lícules, llibres, cançons…). D’aquesta manera és possible dur a terme un procés d’atenció psicològica més dinàmic i normalitzador.

No m’agrada utilitzar etiquetes. Per a mi “la persona no és el problema, sinó que el problema és el problema”. Per exemple, una persona pot estar passant un moment de baix estat d’ànim i autoestima degut a unes circumstàncies determinades, i això no significa que sigui una persona depressiva.

Tampoc contemplo la psicologia només com a eina per a tractar els aspectes que generen patiment a les persones, sinó que també l’observo com a generadora de benestar. Per tant, a diferència de com s’ha fet tradicionalment, treballo també amb les competències i capacitats de les persones per tal de promocionar una salut mental positiva.

Per iniciar el canvi que desitges, posa’t en contacte amb mi.

Enfocaments psicològics

En funció de cada cas, en el meu treball utilitzo:

  • La senzillesa de la teràpia cognitiva,
  • L’acció de la teràpia conductista,
  • La transformació de l’enfocament constructivista,
  • El respecte de la teràpia humanista,
  • L’estratègia de la teràpia d’acceptació i compromís,
  • La motivació i establiment d’objectius del coaching,
  • L’efectivitat de les tècniques de respiració i meditació